Lenen via Waardevoorjegeld

Als ondernemer staat u soms voor een uitdaging. Voor een uitbreiding van activiteiten, voor werkkapitaal, voor een nieuwe productielijn, voor een nieuwe webshop of juist voor een nieuw pand. Daar is geld voor nodig, dat u niet gelijk beschikbaar hebt. Normaal gesproken denkt u dan meteen aan een bank. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Een bank financiert en vraagt rente. Prima. Maar stel nu eens, dat u de financiering kunt combineren met loyaliteit aan uw onderneming? U vraagt aan (potentiële) klanten gewoon om mee te financieren. Dat kan ook. En het levert u veel meer op aan bekendheid. De behoefte aan financiering wordt met crowdfunding niet door (alleen) een bank ingevuld, maar door bijvoorbeeld 100 mensen, die een klein bedrag beschikbaar stellen. En administratief lost het platform dat allemaal voor u op. U hoeft niet met 100 mensen een aparte overeenkomst te tekenen. Dat regelt Waardevoorjegeld.nl voor u met één overeenkomst namens al die investeerders.


Altijd geschikt?

Of crowdfunding geschikt is voor uw plan? Dat is niet zo te zeggen. Om hier een inschatting van te kunnen maken, komen we graag met u in gesprek. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen.


Een lening aanvragen?

Heeft u een financieringsbehoefte, of bent u de accountant of financieringsadviseur van een ondernemer met een financieringsbehoefte? Neem dan vooral telefonisch of via mail contact op met Waardevoorjegeld.nl In een vrijblijvend gesprek zullen wij kijken of er mogelijkheden zijn om in deze financieringsbehoefte te kunnen voorzien. We maken vervolgens afspraken om het proces van de aanvraag te starten.

Houd er in ieder geval rekening mee dat wij bij voorkeur een drietal jaarrekeningen of aangiftes inkomstenbelasting nodig hebben, de begroting en/of een ondernemersplan van het te financieren project, legitimatiegegevens etc. Daarnaast krijgt u van ons een formulier om in te vullen. Dit is het Blad met Essentiele Beleggingsinformatie. 

Zodra wij de stukken binnen hebben, ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur voor de behandeling van de beoordeling. Kijk ook bij de tarieven. 


Na de beoordeling en acceptatie ontvangt u een voorstel, waarin alle kosten zijn genoemd. Zie hiervoor ook de tarieven hieronder.


Wanneer wordt uw aanvraag geaccepteerd?

Een aantal zaken is heel belangrijk om hier antwoord op te kunnen geven.


Allereerst is het belangrijk, dat u een heel duidelijke financieringsvraag hebt. Waar heeft u het voor nodig? Wie financieren er nog meer mee? Hoeveel draagt u zelf bij? Etc.

In het geval u een bestaande onderneming heeft, is het heel belangrijk, dat uw administratie goed op orde is. In het proces van een aanvraag vragen wij van u ook (digitale) bestanden, waarin uw bijgewerkte administratie onmisbaar is.

Een aanvraag wordt door onze financieringsmakelaars getoetst. Hierbij wordt uw onderneming en uw plan voorzien van een risicokwalificatie.  Ook zullen wij een betrouwbaarheidstoetsing doen. Als in dat totale beeld het risico van uw aanvraag te hoog wordt ingeschat, adviseren wij u dringend om de aanvraag niet verder door te zetten. Voordat dit echter zover komt, hebben we al gesproken over mogelijk andere oplossingen voor uw financiële uitdaging.


Wat zijn de kosten bij crowdfunding?

Als u gebruik wilt maken van onze diensten en een project ter financiering wilt aanbieden, gelden de volgende tarieven.

Hierbij is onderscheid te maken tussen rendementsprojecten en maatschappelijke projecten.

 

Beoordelingskosten aanvraag Rendementsproject

Deze worden in rekening gebracht bij het indienen van uw aanvraag. U betaalt een bedrag van € 950-. U ontvangt van de beoordeling een terugkoppeling. Daarmee kunt u, ook in het geval de aanvraag moet worden afgewezen, uw voordeel doen.

 

Succes fee

Uiteindelijk betaalt u, nadat de crowdfundactie is geslaagd, een bedrag ter hoogte van 0,85% per jaar looptijd (met een maximum van 7 jaar). Er geldt een minimum van € 1.795,-. Deze kosten zijn vooraf berekend en vastgesteld voor u, en kunnen in de totale financieringsaanvraag worden meegefinancierd.

 

 

Kosten maatschappelijke projecten

Wanneer u een organisatie bent zonder winstoogmerk, en een ANBI status hebt, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor onze gereduceerde tarieven. U betaalt dan voor de volledige beoordeling, begeleiding en administratie van een lening € 1.500,- plus 0,5% over het aangevraagde bedrag eenmalig. Daarbij wordt ook in overleg de beheervergoeding besproken, die bij investeerders in rekening wordt gebracht.


Op welk rentepercentage moet ik rekenen?

In principe bepaalt u het te vergoeden rentepercentage zelf. Wij adviseren hier natuurlijk wel in, omdat wij ondertussen na jaren ervaring een goede inschatting kunnen maken van de interesse voor uw casus. Wordt het rente percentage te hoog, dan schiet u daar niets mee op, maar zal ook het risico van de financiering dermate hoog zijn, dat wij het ook niet aan onze investeerders zullen voorleggen.


Wilt u de mogelijkheid van crowdfunding eens bespreken? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de tijd voor u.

Toen ik hoorde van het product bij Waardevoorjegeld, ben ik direct aan de slag gegaan. En ik ben hier ontzettend blij mee. Ik heb regelmatig financieringsbehoefte, waarbij ik hypothecaire zekerheid kan geven. Dus ik kan mijn doel verwezenlijken, en investeerders ontvangen een deugdelijke rente. Fantastisch!
Kees Evenblij
Kees Evenblij

Ondernemer

Ik was al enthousiast over crowdfunding. Dit maakt in ieder geval mogelijk, dat je rendement kunt maken met je spaargeld. Maar dit platform biedt naast rendement projecten ook nog eens maatschappelijke projecten aan. Ik ben blij dat ik Waardevoorjegeld heb ontdekt!
Marjoke Karels
Marjoke Karels

Investeerder