Al onze kennis en artikelen verzameld

Video's en webinars

Bekijk hier diverse video's en webinars, die Waardevoorjegeld heeft uitgebracht over diverse onderwerpen.

Bekijk meer webinars

Investeren

Rente op spaargeld? vergeet het voorlopig maar!

De hypotheekrente stijgt, maar die op de spaarrekening niet. Hoe lang duurt het nog voordat de Nederlandse banken hun spaarklanten eindelijk weer eens gaan belonen met een positieve rente? Langer dan u hoopt! Bron: Financieel Dagblad 18-05-2022

Privé

Ontspanning door inspanning

Hoe privétijd en werktijd in elkaar kunnen overlopen tegenwoordig, hoef ik weinig mensen meer uit te leggen. Maar dit is wel een heel mooi voorbeeld.

Algemeen

Eerste Europese crowdfund vergunning verstrekt

Sinds november 2021 dienen alle crowdfund platforms een vergunning van de bevoegde autoriteiten te hebben. Hiervoor is een overgangstermijn van een jaar afgesproken. Recent is de eerste Europese vergunning verstrekt.

Investeren

Crowdfunding gestart voor de productie van Bijbels

In het Reformatorisch Dagblad van 12 mei is een artikel verschenen over één van onze projecten; een uniek project waarbij het gaat om de productie van Bijbels. En dan niet meer op de gebruikelijke wijze van drukken, maar het printen van Bijbels.

Algemeen

Aanvraag vergunning ingediend bij de AFM

Op 5 mei 2022 heeft Waardevoorjegeld de vergunningsaanvraag ingediend bij de Autoriteit Financiele Markten. Waar voorheen onze dienstverlening mocht worden uitgevoerd middels een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden, is er sinds november 2021 een vergunning noodzakelijk. Deze vergunningplicht komt voort uit de Europese verordening, die toen van kracht is geworden.

Investeren

Box 3 wordt in 2025 Vermogensaanwasbelasting

Nadat de werking van de Box 3 heffing door de hoge raad omver is geblazen, bezint Den Haag zich op een wijziging. De kaders hiervan beginnen zich wat meer af te tekenen, maar er kan nog heel veel gebeuren. Graag houden wij u van deze ontwikkelingen op de hoogte.

Bekijk meer artikelen