In dit artikel leggen wij u uit wat de invloed is van de ECB op uw rente als investeerder en waarom dit niet per se negatief hoeft te zijn!
Bij Waardevoorjegeld worden drie verschillende aflossingsvormen gehanteerd: de aflossingsvrije vorm, de lineaire vorm en de annuïtaire aflossingsvorm. Voor elk project wordt zorgvuldig de meest geschikte aflossingsvorm gekozen, passend bij de specifieke kenmerken en behoeften van het project. In dit artikel leggen we elke aflossingsvorm kort uit en zetten we de kenmerken van de verschillende vormen op een rij.
In de maand mei hebben Nederlanders massaal hun spaargeld aangevuld, met een netto-inleg van meer dan 9 miljard euro op gezamenlijke spaarrekeningen. Dit markeert de grootste toename sinds mei 2020, toen de spaarinleg een recordhoogte van 9,4 miljard euro bereikte. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) is het totale spaartegoed nu gestegen tot 479 miljard euro.
In de wereld van financiële investeringen is compound interest een krachtig concept dat beleggers helpt hun vermogen exponentieel te laten groeien. Dit fenomeen is niet alleen voorbehouden aan traditionele investeringen zoals spaarrekeningen en aandelen, maar speelt ook een cruciale rol in de snel groeiende sector van crowdfunding. In dit artikel duiken we diep in de werking van compound interest bij crowdfunding, en hoe beleggers hiervan kunnen profiteren.
Beleggen voor uw oude dag is tegenwoordig van groot belang. Voor sommigen is de pensioengerechtigde leeftijd al dichterbij dan voor anderen, maar iedereen hoopt uiteindelijk de leeftijd van 65+ te bereiken. Wanneer je stopt met werken, is het prettig om je geen zorgen meer te hoeven maken over financiële zaken. In Nederland is het pensioenstelsel goed geregeld, met onder andere het AOW-stelsel en pensioenopbouw via de werkgever. In het buitenland is dat echter anders; daar ben je op jezelf aangewezen om je pensioen veilig te stellen. Niet voor niets beschikt Nederland over het op een na beste pensioenstelsel ter wereld. Maar blijft dat wel zo, en is het wellicht verstandig om zelf ook een pensioenpot op te bouwen?
Er is Europees onderzoek gedaan door de bedrijven Lenderkit en Crowdspace in samenwerking met de UIA business school om te kijken naar welk Europees land het beste crowdfunding eco-systeem heeft van Europa en daarbij kwam Nederland als beste uit de bus. Ze hebben bij onderzoek alle crowdfundingplatforms van Europa in kaart gebracht, dus ook alle vormen van crowdfunding. Denk aan de donatievorm, de incentivevorm (reward-based crowdfunding), de aandelenvorm (equity crowdfunding) en de leningsvorm (crowdlending). Om te besluiten welk land het beste crowdfunding eco-systeem heeft werd er beoordeelt op 6 criteria's: