Kennisbank

Investeren

Waardevol #14 | Het effect van compound interest

In de wereld van financiële investeringen is compound interest een krachtig concept dat beleggers helpt hun vermogen exponentieel te laten groeien. Dit fenomeen is niet alleen voorbehouden aan traditionele investeringen zoals spaarrekeningen en aandelen, maar speelt ook een cruciale rol in de snel groeiende sector van crowdfunding. In dit artikel duiken we diep in de werking van compound interest bij crowdfunding, en hoe beleggers hiervan kunnen profiteren.

Investeren

Waardevol #13 | Pensioenbeleggen

Beleggen voor uw oude dag is tegenwoordig van groot belang. Voor sommigen is de pensioengerechtigde leeftijd al dichterbij dan voor anderen, maar iedereen hoopt uiteindelijk de leeftijd van 65+ te bereiken. Wanneer je stopt met werken, is het prettig om je geen zorgen meer te hoeven maken over financiële zaken. In Nederland is het pensioenstelsel goed geregeld, met onder andere het AOW-stelsel en pensioenopbouw via de werkgever. In het buitenland is dat echter anders; daar ben je op jezelf aangewezen om je pensioen veilig te stellen. Niet voor niets beschikt Nederland over het op een na beste pensioenstelsel ter wereld. Maar blijft dat wel zo, en is het wellicht verstandig om zelf ook een pensioenpot op te bouwen?

financieren

Waardevol #12 | Nederland als Europese koploper in crowdfunding

Er is Europees onderzoek gedaan door de bedrijven Lenderkit en Crowdspace in samenwerking met de UIA business school om te kijken naar welk Europees land het beste crowdfunding eco-systeem heeft van Europa en daarbij kwam Nederland als beste uit de bus. Ze hebben bij onderzoek alle crowdfundingplatforms van Europa in kaart gebracht, dus ook alle vormen van crowdfunding. Denk aan de donatievorm, de incentivevorm (reward-based crowdfunding), de aandelenvorm (equity crowdfunding) en de leningsvorm (crowdlending). Om te besluiten welk land het beste crowdfunding eco-systeem heeft werd er beoordeelt op 6 criteria's:

Investeren

Waardevol #11 | Spreiding in uw portfolio

Het belang van spreiden bij beleggen wordt algemeen gezien als een cruciale strategie. Het staat bekend als de onofficiële nummer één regel in de beleggingswereld. Bij Waardevoorjegeld bieden we u de mogelijkheid om eenvoudig te diversifiëren en een uitgebalanceerde investeringsportefeuille op te bouwen. U kunt investeren in verschillende sectoren, waaronder technologie, landbouw, detailhandel, vastgoed, auto-industrie, e-commerce en software.

financieren

Waardevoorjegeld heeft meer dan € 40.000.000 gefinancierd!

Gisteren overschreden we de grens van € 40 miljoen mede dankzij de snelle financiering van het project Colonnella. Wij bedanken alle investeerders en ondernemers voor het vertrouwen in Waardevoorjegeld. Hopelijk kunnen we u binnenkort op de hoogte stellen van een nieuwe mijlpaal, namelijk die van € 50 miljoen euro!

Investeren

Een veelgestelde vraag: "is het verstandig om in bouwgrond te investeren" Radar geeft antwoord

Regelmatig worden wij benaderd met de vraag of een andere investering wellicht interessant is. In een aantal gevallen is ook de vraag gesteld of het lucratief kan zijn om bouwgrond te kopen. Daarom willen wij u de uitzending van het consumentenprogramma Radar niet onthouden.

Bekijk meer artikelen