Baby Dutch B.V.

€ 80.000
Geïnvesteerd
100%
€ 80.000
Totaal bedrag
30 maanden
Duur
9%
Bruto rente
Lineaire
Aflossingsvorm
Essentiele Beleggingsinformatie
Volgeschreven
Rendement

Baby Dutch is een webshop in de sector baby- en kindermode. De onderneming ontwerpt haar eigen producten en importeert deze uit verschillende landen. Op dit moment liggen de producten van Baby Dutch in 280 winkels in de Benelux. Ook heeft de onderneming een eigen webshop.

De onderneming

Nicolien Imminkhuizen (1987) heeft op 1 augustus 2023 Baby Dutch overgenomen. Baby-Dutch is een merk, begonnen met babyslofjes en inmiddels uitgebreid met zonnebrillen, zonnehoedjes, wintermutsen, sjaals, winterboots en speenkoorden. Ze is dus werkzaam in de sector baby- en kindermode. Baby Dutch ontwerpt haar eigen producten, importeert deze op dit moment uit verschillende landen, waaronder China, Pakistan, Spanje en Polen. Ze werken samen met Agenturen in Nederland, België en Luxemburg. Sinds januari 2023 is er ook een agentschap werkzaam in Griekenland. Vanaf januari 2024 start een samenwerking met een agentschap in Spanje en Portugal. Op dit moment liggen de Baby Dutch producten in ca. 280 winkels in de Benelux. Daarnaast heeft men een eigen webshop voor de B2C klanten. Daaruit komt momenteel zo'n 5% van de omzet.

 

Het ondernemerschap is iets wat van jongs af aan de interesse van Nicolien had. Ze heeft van dichtbij meegekregen hoe haar vader een eigen onderneming startte en dit succesvol maakte. In 2014 startte ze samen met haar man de groothandel in kunstgras, Netgras. In 2017 heeft ze een paar jaar de webshops mooieriemen.nl en mooietassen.eu mogen draaien met een familielid. Door omstandigheden was dit helaas een tijdelijke optie. In die tijd daarna ontstond het verlangen om een bestaande onderneming over te nemen. Nicolien is moeder van 3 dochters, is modebewust en beschikt over de ‘van-huis-uit-meegekregen' ondernemers mentaliteit. Ze is sociaal en commercieel sterk en heeft inmiddels bewezen de talenten te bezitten om van niets iets te maken.  Zie www.baby-dutch.nl voor een overzicht van de producten en de webshop. Baby Dutch is dus een merk voor babyschoenen en accessoires. Men werkt vanuit de missie: Elk kind moet kunnen bewegen in hippe, duurzame producten die eerlijk gemaakt zijn.

 

Eerder heeft Nicolien het schoenenmerk Mavies Baby & Kidsshoes overgenomen. Baby Dutch is een mooie aanvulling op Mavies, Baby Dutch heeft ook een baby slofjes / schoenen collectie. Met deze beide collecties kan ze zowel het hoog segment (Mavies) als het middensegment (Baby Dutch) bedienen. Internationaal is er nog weinig gedaan. Hier zijn veel mogelijkheden. Het merk Baby Dutch wil de ondernemer uitbreiden en internationaal bekendheid geven door met agentschappen samen te werken. De onderneemster wil graag ondernemen en de kansen die ze ziet om Baby Dutch te laten groeien tot een wereldwijd bekend merk op gebied van baby en kids modeaccessoires te realiseren. Binnen 5 jaar wil Nicolien de producten in zo'n 16 landen in winkels hebben liggen door middel van agentschappen die haar merken vertegenwoordigen. Er is een agentschap voor Benelux, vanaf januari in Spanje en Portugal en men heeft contacten met een agentschap voor Duitsland en Oostenrijk, waar vanaf januari het merk Mavies wordt verkocht, met intentie om ook Baby Dutch te gaan vertegenwoordigen. Elk volgend jaar wil men agentschappen in 2 nieuwe landen afsluiten. De werkwijze is dat retailers inkopen bij de agenten. De agenten beschikken over een eigen showroom waar retailers deze merken alsook andere merken tegelijk kunnen inkopen.

 

Men onderscheidt zich van concurrenten door snelle verzending en lage verzendkosten. Daarnaast is het bedrijf actief op social media, zoals Instagram, Facebook en Pinterest. En stuurt nieuwsbrieven naar klanten. De producten worden in Pakistan en Portugal geproduceerd. Nicolien is gehuwd. Na een opleiding tot verzorgende is ze als verzorgende gaan werken, heeft onderwijl ook administratieve werkzaamheden voor een hovenier gedaan. En is daarna mede-eigenaar bij Netgras geworden, heeft mooieriemen.nl en mooietassen.eu gerund en sinds een halfjaar dus eigenaar van Mavies Babyshoes en Baby Dutch. Haar man Theo heeft dus inkomen uit de groothandel in kunstgras.

 

Gezien het bewezen ondernemerschap, het bieden van goede producten en de heldere bedrijfsstrategie met anderzijds de kwetsbaarheid van het medio 2023 overgenomen bedrijf kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Onderneming’ als: Gemiddeld

 

De ondernemer(s)

Mevrouw Imminkhuizen (1987) is na afronding van haar opleiding verzorgende in loondienst gestart als verzorgende. Vanaf 2014 heeft ze samen met haar man het bedrijf netgras.nl opgezet. En sinds vorig jaar heeft ze haar droom weten te realiseren om een eigen onderneming te starten en te runnen. Dat gaat mevrouw Imminkhuizen goed af. Ze weet wat er speelt in de markt, en hoe ze zich kan onderscheiden van concurrenten.

Mevrouw Imminkhuizen onderneemt samen met haar man, heeft een duidelijke toekomstvisie neergezet en werkt hard aan de realisatie van haar plannen. Daarin wordt ze bijgestaan door een accountant die de ondernemers goed kent en de begeleiding rond deze financiering en het traject erna ook doet. 

De ondernemer vraagt financiering van € 80.000,-, waarvan € 55.000,- voor aflossing van de lening van een familielid, welke rond de overname van het bedrijf is afgesloten. Het restant is voor werkkapitaal. Dit wordt in maximaal 30 maanden terugbetaald, met recht op vervroegde aflossing.

De ondernemer is ervaren, is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Op financieel en juridisch vlak is de kennis voldoende.

Vanwege de kwaliteiten van de ondernemer(s) en anderzijds het beperkte trackrecord van mevrouw Imminkhuizen rond haar eigen bedrijf kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Ondernemers’ als: Gemiddeld

 

Financieel historisch

Over 2020, 2021 en 2022 zijn de jaarcijfers aangeleverd. Deze zijn beperkt relevant vanwege de overname in 2023 van Baby Dutch. Er is door de vorige onderneemster voldoende omzet en winst gerealiseerd.

Door Baby Dutch is in 2023 voor € 105.000,-- verkocht een brutowinst van € 82.000,--, door hoge kosten (o.a. huisvesting) is er een verwacht resultaat van € 1.000,-. De omzet en winst van netgras.nl zijn voor 2023 naar verwachting conform 2022. Toen is er bij een omzet van zo'n € 350.000,- een bedrijfsresultaat van € 112.000,- gerealiseerd. De ondernemers nemen geen onnodige risico's en kunnen hun verplichtingen tot nu toe prima nakomen.

Gezien de goede resultaten in het verleden, met aan de andere zijde het korte track record voor Baby Dutch kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Historische resultaten’ als: Gemiddeld

 

Financieel prognoses (rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit)

Bij de overname is € 94.000,- betaald, voornamelijk voor voorraad en een deel goodwill. Daarvoor is een lening afgesloten bij een familielid, die het openstaande bedrag van € 55.000,- eind januari a.s. zelf nodig heeft. Er is een financiële prognose voor 2024 en 2025 door accountant en ondernemer opgesteld. Men verwacht een omzet van € 208.000,- respectievelijk € 229.000,- bij een nettowinst van € 98.000,- en € 116.000,-. De lasten van de gevraagde financiering zijn in de prognose opgenomen. Er blijkt voldoende rentabiliteit en cashflow om de lasten op te brengen. Daarnaast is er omzet en winst uit netgras.nl waardoor er spreiding van risico's is. Het eigen vermogen is op voldoende niveau.

De risico inschatting voor dit onderdeel komt hiermee op laag risico.

 

Zekerheden

Als investeerder in dit project ontvangt u een aantal zekerheden. De bedrijfs- en personenauto van de ondernemer worden aan u verpand evenals de voorraad en de heftruck die in bezit is van het bedrijf. De nominale waarde komt neer op € 102.000,-. Hiervoor rekenen wij een dekkingswaarde van € 32.500,-.

Gezien de vooralsnog (op papier) ontoereikende zekerheden, kwalificeren wij het risico voor het onderdeel 'Zekerheden' als: verhoogd

Korting

De ondernemers hebben de volgende korting aangeboden: iedere investeerder ontvangt 15% korting op alle producten in de webshop www.baby-dutch.nl

Downloads

Login of registeer voor dat u deze data kun inzien.