Mijn rendement?

Investeren
23 november 2022
2 min

Mijn rendement bij Waardevoorjegeld?

Aan het woord is Arjan. Arjan is actief als investeerder bij Waardevoorjegeld en dat is hij al vanaf de eerste maanden na de start in 2017. Wij vragen hem naar zijn ervaringen en uiteindelijk ook naar zijn resultaten met het investeren in crowdfinance.


Hoe ben je bij Waardevoorjegeld terecht gekomen?

Eigenlijk was ik op zoek naar informatie over investeringsmogelijkheden in vastgoed. Ik was geen ervaren investeerder, maar weet wel waar ik het ongeveer over heb. In die zoektocht kwam ik op internet tegen crowdfinance aan te lopen. En de website die er wat mij betreft qua duidelijkheid uit sprong, was die van Waardevoorjegeld.

Wat zijn je ervaringen tot nu toe met crowdfinance?

Ik heb weinig ervaring met andere platforms, maar over het algemeen ben ik best tevreden over crowdfinance. Het is een prachtige manier om hele heldere keuzes te kunnen maken, waar stop je je geld wel en waar stop je het niet in. Je maakt per project de keuze of je mee wilt doen. Dat geeft optimale vrijheid en mogelijkheid om naar eigen inzicht in bepaalde branches je geld te stoppen.

Even vissen naar een compliment? Wat vind je vooral goed aan Waardevoorjegeld?

Hahaha, ja, die vraag had ik wel verwacht. Nou, als ik eerlijk ben, merk ik dat jullie wel heel persoonlijk zijn. het contact is goed, snel en goed bereikbaar. En wat ik ook zo prettig vindt, is dat er iedere maand standaard op de 28e van de maand een bedrag binnenkomt op mijn rekening. Alle specificaties zijn terug te vinden. Dat werkt fantastisch.

Okay, maar dan hoor ik ook graag wat je minder goed aan Waardevoorjegeld vindt!

Wat ik lastig vindt, is als je in een project meedoet, dat je dan niet meer terug kan. Bij aandelen, kun je verkopen en heb je direct weer middelen beschikbaar. Dat is bij jullie met crowdfinance niet. Als dat nog eens zou kunnen worden verbeterd, zou dat echt heel mooi zijn.

Dank je, daar gaan we zeker over nadenken. En dan nu de hamvraag: Wat zijn je financiële resultaten tot nu toe?

Ja, je moet mij niet als voorbeeld stellen voor iedereen hoor, Ik heb wel een aardig achterdeurtje om dit te doen, en dan zijn de rendementen ook van belang. Dus ik maak scherpe keuzes in waar ik wel en waar ik niet in investeer. Maar gemiddeld over de periode vanaf het begin tot nu toe heb ik een netto rendement van 5,68%. Maar dat komt ook omdat ik in twee projecten heb gezeten, die failliet zijn gegaan. Want als ik kijk naar het rendement dat ik in 2022 haal, dan kom ik zelfs boven de 7% uit als er niets verandert in de laatste maanden van dit jaar.

Mooi. Heb je nog tips voor andere investeerders?

Nou, je ziet het. Ik zit nu in 40 projecten en dan blijkt gewoon, dat je een vrij stabiel rendement haalt; ook als er wel eens een project failliet gaat. Want dat is dus het risico dat je loopt als je investeert. Stel dat je in 5 projecten zit en er valt een project om, dan is je impact natuurlijk vele malen hoger op je uiteindelijke rendement. Dus mijn tip: hoe veel je ook investeert in crowdfinance, doe dat altijd in een grotere hoeveelheid verschillende projecten.