Batazia zoekt werkkapitaal

€ 13.000
Geïnvesteerd
€ 350.000
Totaal bedrag
36 maanden
Duur
11%
Bruto rente
Lineaire
Aflossingsvorm
Essentiele Beleggingsinformatie Inloggen of Registreren
Rendement

Batazia B.V. ontwikkelt software, waarbij alle lokale taalgebieden in Afrika voorzien kunnen gaan worden van boeken en lesmateriaal in eigen taal. Dit is een doorbraak voor Afrika, waar 2500 lokale taalgebieden nu niet worden voorzien van lesstof.
Op dit moment is de app geschikt gemaakt voor drie grote taalgebieden. Voor de uitbreiding is werkkapitaal nodig voor de periode van maximaal 3 jaar.

Batazia 

Batazia is een A.I.-vertaling platform en app die het mogelijk gaan maken om content te lezen, luisteren en leren in alle 3000+ talen van Afrika - simpelweg vanaf een mobiel of webbrowser.  

 

Context 

Afrika is een continent met bijna 1,4 miljard mensen, en zal tegen 2050 gegroeid zijn tot een bevolking van zo'n 2,5 miljard - dat is dan een kwart van de wereldbevolking. 

Een enorme uitdaging ligt echter in educatie. Onderzoek toont namelijk dat 90% van de bevolking in Afrikaanse landen de officiële voertaal van educatie niet beheerst. Talen zoals Engels, Frans, Portugees, of Duits. Dat zijn dus meer dan een miljard mensen die zich niet kunnen verrijken met kennis uit een opleiding, het internet of boeken. Volgens UNESCO is Afrika ook het enige continent waar miljoenen jongeren voor het eerst scholing krijgen in een taal dat hun vreemd is. En kennisoverdracht is alleen mogelijk in een taal dat men begrijpt.  

De crux van het probleem 

En die kennis is er. De markt is er, met een kennisbehoefte vanuit de bevolking - en vermogende organisaties die de beschikbare kennis en educatie willen verspreiden. Het probleem is nu juist dat taalbarrières een belemmering vormen tot de overdracht van kennis en educatie, omdat deze niet in lokale Afrikaanse talen worden aangeboden.  

En daar wordt met Batazia verandering in gebracht.  

 

Hoe het werkt 

Hoe het werkt is simpel: 1. In Batazia kies je je moedertaal; 2. Dan zoek je uit wat voor literatuur, les of opleiding je wilt volgen. 3. En abonneer je je om onbeperkt van de kenniscontent te genieten. Zowel in tekst, als audio. Waardoor ongeletterdheid ook geen barrière tot (literaire) kennis meer zal zijn. Men zal dus zelfs kunnen leren lezen en schrijven met Batazia. 

  

De A.I. technologie 

Dit is mogelijk door AI-technologieën zoals Natural Language Processing en Neural Machine Translation. Hierin zijn eigen broncodes gecreëerd en is er een platform ontwikkeld waardoor content begrepen, vertaald en vloeiend kan worden uitgesproken in allerlei Afrikaanse talen- zoals de lokale bevolking dat doet. 

  

De markt 

De beste manier om die lokale bevolking te bereiken is via de mobiele telefoon. Mobiele penetratie in Afrika zal in 2025 namelijk 90% bereiken oftewel 1.12 miljard mensen. Qua gebruikers is de verwachting om tegen 2025 zo’n 3 miljoen van de kleine half miljard potentiële online-gebruikers te hebben bereikt. Waarvan 300K betalende abonnees. 

  

Verdienmodel - particulier 

Voor de particuliere gebruiker is er een abonnementsmodel, waarbij gebruikers kiezen of ze voor een dag, week of maand onbeperkt toegang willen tot de kenniscontent. Gemiddeld kost dat $4/maand of 15-20 cent/dag. Daarnaast is er ook een gratis component waar vanaf jaar 2 een advertentiemodel onder komt te liggen.  

  

Verdienmodel - Enterprise 

Naast het particuliere is er ook een ‘Enterprise’ model waar organisaties en bedrijven o.b.v. maatwerk een fee per gebruiker zullen betalen. Batazia is namelijk een ideaal hulpmiddel om studie en schoolboeken, lessen, trainingsmaterialen, Bijbelteksten e.d. in Afrikaanse talen beschikbaar te maken. Hier liggen dus enorme kansen voor ons om een mooie kickstart te maken. 

  

MVP beta 

En die kickstart wordt ingezet met de lancering van de Batazia MVP - oftewel de bèta versie. Deze lancering staat gepland voor 21 februari: de ‘Dag van de Inheemse Talen'. Deze bèta zal met de eerste talen 'Zulu en Xhosa' gericht zijn op regio Zuid-Afrika. Maar met Swahili, Hausa en Igbo zijn we ook relevant voor West en Oost-Afrika. En meer talen zullen volgen.  

  

Team 

Met een team van 14, verspreid over Nederland, de VS en verschillende Afrikaanse landen wordt er dagelijks hard gewerkt aan Batazia. De onderneming staat onder leiding van Barbara Gwanmesia, Ndipabonga Atanga, Bengyella Gwanmesia en Emmie van Halder. 

  

Financiën 

Om het komende jaar door te groeien zijn ze op zoek naar 350K in financiering. Dit zal gebruikt worden voor platform ontwikkeling, content, marketing, team en operaties.  

 

Afsluiting 

Met Batazia streven we ernaar om kennis en educatie universeel toegankelijk te maken voor Afrika. En om alle boeken ter wereld beschikbaar te maken in alle 3000+ Afrikaanse talen. En graag worden jullie uitgenodigd om samen met Batazia deze kennisrevolutie mogelijk te maken. 


Risico kwalificatie

Dit project wordt niet door Waardevoorjegeld gekwalificeerd op risico. Waardevoorjegeld verzorgt in deze alleen de financiële afwikkeling. De ondersteuning aan dit project wordt door Waardevoorjegeld gedaan op basis van het enorme maatschappelijke effect dat hiermee bereikt kan worden.

Downloads

Login of registeer voor dat u deze data kun inzien.