Batazia zoekt werkkapitaal

€ 150.000
Geïnvesteerd
100%
€ 150.000
Totaal bedrag
36 maanden
Duur
11%
Bruto rente
Lineaire
Aflossingsvorm
Essentiele Beleggingsinformatie
Volgeschreven
Rendement

Batazia B.V. ontwikkelt software, waarbij alle lokale taalgebieden in Afrika voorzien kunnen gaan worden van boeken en lesmateriaal in eigen taal. Dit is een doorbraak voor Afrika, waar 3000 lokale taalgebieden nu niet worden voorzien van lesstof.
Op dit moment is de app geschikt gemaakt voor drie grote taalgebieden. Voor de uitbreiding is werkkapitaal nodig voor de periode van maximaal 3 jaar.

LET OP!

Dit project wordt door Waardevoorjegeld alleen administratief ondersteund. Er heeft geen volledige beoordeling plaatsgevonden vanwege het feit, dat hier sprake is van een start-up. Normaal gesproken worden dergelijke aanvragen niet toegelaten op ons platform. Echter vanwege de enorme impact die deze start-up ongetwijfeld gaat veroorzaken, willen we u deze casus niet onthouden!


WAARSCHUWING!

  • Investeer nooit met geld, dat u op (korte) termijn nodig hebt!

  • Spreid uw investeringen altijd over meerdere projecten!

  • Houd u er rekening mee, dat uw uw investering (deels) kunt verliezen!


Batazia 

Batazia is een A.I.-vertaling platform en app die het mogelijk gaan maken om content te lezen, luisteren en leren in alle 3000+ talen van Afrika - simpelweg vanaf een mobiel of webbrowser.  

Op dit moment werkt de app in meer dan 20 talen en komen er dagelijks talen bij. Maar voor de uitbreiding van de talen is er werkkapitaal nodig, voor een periode van maximaal 3 jaar. Hiermee kunnen we nieuwe programmeurs aan nemen en nog sneller talen en content op nemen.


Context 

Afrika is een continent met bijna 1,4 miljard mensen, en zal tegen 2050 gegroeid zijn tot een bevolking van zo'n 2,5 miljard - dat is dan een kwart van de wereldbevolking. 

Een enorme uitdaging ligt echter in educatie. Onderzoek toont namelijk dat 90% van de bevolking in Afrikaanse landen de officiële voertaal van educatie niet beheerst. Talen zoals Engels, Frans, Portugees, of Duits. Dat zijn dus meer dan een miljard mensen die zich niet kunnen verrijken met kennis uit een opleiding, het internet of boeken. Volgens UNESCO is Afrika ook het enige continent waar miljoenen jongeren voor het eerst scholing krijgen in een taal dat hun vreemd is. En kennisoverdracht is alleen mogelijk in een taal dat men begrijpt.  

De crux van het probleem 

En die kennis is er. De markt is er, met een kennisbehoefte vanuit de bevolking - en vermogende organisaties die de beschikbare kennis en educatie willen verspreiden. Het probleem is nu juist dat taalbarrières een belemmering vormen tot de overdracht van kennis en educatie, omdat deze niet in lokale Afrikaanse talen worden aangeboden.  

En daar wordt met Batazia verandering in gebracht.  

 

Hoe het werkt 

Hoe het werkt is simpel: 1. In Batazia kies je je moedertaal; 2. Dan zoek je uit wat voor literatuur, les of opleiding je wilt volgen. 3. En abonneer je je om onbeperkt van de kenniscontent te genieten. Zowel in tekst, als audio. Waardoor ongeletterdheid ook geen barrière tot (literaire) kennis meer zal zijn. Men zal dus zelfs kunnen leren lezen en schrijven met Batazia. 

  

De A.I. technologie 

Dit is mogelijk door AI-technologieën zoals Natural Language Processing en Neural Machine Translation. Hierin zijn eigen broncodes gecreëerd en is er een platform ontwikkeld waardoor content begrepen, vertaald en vloeiend kan worden uitgesproken in allerlei Afrikaanse talen- zoals de lokale bevolking dat doet. 

  

De markt 

De beste manier om die lokale bevolking te bereiken is via de mobiele telefoon. Mobiele penetratie in Afrika zal in 2025 namelijk 90% bereiken oftewel 1.12 miljard mensen. Qua gebruikers is de verwachting om tegen 2025 zo’n 3 miljoen van de kleine half miljard potentiële online-gebruikers te hebben bereikt. Waarvan 300K betalende abonnees. 

  

Verdienmodel - particulier 

Voor de particuliere gebruiker is er een abonnementsmodel, waarbij gebruikers kiezen of ze voor een dag, week of maand onbeperkt toegang willen tot de kenniscontent. Gemiddeld kost dat $4/maand of 15-20 cent/dag. Daarnaast is er ook een gratis component waar vanaf jaar 2 een advertentiemodel onder komt te liggen.  


Verdienmodel - Enterprise 

Binnen het enterprise model biedt Batazia services aan aan grote bedrijven, ngo’s of bijvoorbeeld universiteiten. Met name de NGO’s zijn zeer geinteresseerd in samenwerking met Batazia in projecten waar zij ongeletterheid tegen gaan, of educatie willen verbeteren. Batazia is namelijk een ideaal hulpmiddel om studieboeken, trainingsmateriaal en bijvoorbeeld bijbelteksten beschikbaar te maken in de talen waarin de NGO of onderneming werkt.


MVP beta 

De kickstart is ingezet met de lancering van de MVP oftewel beta versie op 21 Februari, tijdens de grootste educatie beurs ter wereld, de CIES. Deze beurs is heel succesvol geweest voor Batazia en er is daar een begin gemaakt met onderhandelingen met o.a. World Vision, USAID, World Reader en anderen. Inmiddels zijn er meer dan 20 talen onderdeel van de beta versie en er worden heel snel talen toegevoegd. Zo zullen we voor World Reader waarschijnlijk beginnen met Malagasisch, de taal in Madagascar.

  

Team 

Met een team van 14, verspreid over Nederland, de VS en verschillende Afrikaanse landen wordt er dagelijks hard gewerkt aan Batazia. De onderneming staat onder leiding van Barbara Gwanmesia, Ndipabonga Atanga, Bengyella Gwanmesia en Emmie van Halder. 

  

Financiën 

Om het komende jaar door te groeien zijn ze op zoek naar € 250.000,- in financiering. Dit zal gebruikt worden voor platform ontwikkeling, content, marketing, team en operaties.  

 

Afsluiting 

Met Batazia streven we ernaar om kennis en educatie universeel toegankelijk te maken voor Afrika. En om alle boeken ter wereld beschikbaar te maken in alle 3000+ Afrikaanse talen. En graag worden jullie uitgenodigd om samen met Batazia deze kennisrevolutie mogelijk te maken. 


Risico kwalificatie

Dit project wordt niet door Waardevoorjegeld gekwalificeerd op risico. Waardevoorjegeld verzorgt in deze alleen de financiële afwikkeling. De ondersteuning aan dit project wordt door Waardevoorjegeld gedaan op basis van het enorme maatschappelijke effect dat hiermee bereikt kan worden.

Downloads

Login of registeer voor dat u deze data kun inzien.