GDK Software

€ 200.000
Geïnvesteerd
100%
€ 200.000
Totaal bedrag
36 maanden
Duur
8%
Bruto rente
Annuïteit
Aflossingsvorm
Essentiele Beleggingsinformatie
Volgeschreven
Rendement

GDK Software is actief in de IT-branche en is gespecialiseerd in programmeertaal Delphi. Inmiddels heeft het bedrijf vestigingen op meerdere continenten. Ook in de VS zijn veel bedrijven die gebruik maken van Delphi. Om ook hier hun klantenbestand uit te breiden is een financiering nodig die het oprichten van hun Amerikaanse branche mogelijk zal maken.

De Onderneming

GDK Software (opgericht in 2006) is gespecialiseerd in Delphi-ontwikkeling en levert diensten op het gebied van nieuwe softwareontwikkeling, upgrades en onderhoud van Delphi-applicaties. Delphi is in principe een 30 jaar oude programmeertaal, die beschouwd kan worden als een nichemarkt.  Toch zijn er nog zeer veel Delphi applicaties in gebruik. Veel programmeurs zijn echter óf toe aan hun pensioen óf worden omgeschoold. In dit gat springt GDK Software, ook door de vele Braziliaanse programmeurs. In Brazilië is programmeren in Delphi een vak op school.

 

Met meer dan 30 toegewijde ontwikkelaars in hun vestigingen in Nederland, Engeland en Brazilië, hebben ze een aanzienlijke impact gemaakt in de Delphi community wereldwijd. Hun unieke benadering en innovatieve oplossingen zijn niet onopgemerkt gebleven; deze hebben hen geholpen om een reputatie op te bouwen als autoriteit in hun vakgebied.

 

Geïnspireerd door het succes in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië, zijn ze van plan om deze uitdaging aan te gaan door hun aanwezigheid in de VS uit te breiden. Ondanks dat de Amerikaanse markt een aanzienlijk aantal bedrijven heeft die Delphi gebruiken, blijft hun klantenbasis daar relatief beperkt. Ze hebben vastgesteld dat veel Amerikaanse bedrijven de voorkeur geven aan samenwerking met lokale (in de VS gevestigde) leveranciers.

 

Met de ambitie om dichter bij hun potentiële klanten in de VS te zijn, hebben ze recent een 'letter of intent' ondertekend voor de oprichting van GDK Software USA. Ze kijken er naar uit om samen te werken met Jim McKeeth, een Delphi-specialist en een prominent figuur binnen de Delphi-community. Jim staat bekend om zijn deskundigheid en is een veelgevraagd spreker op Delphi-gerelateerde evenementen.

 

Met de oprichting van GDK Software USA verwachten ze een brug te slaan tussen hun uitgebreide kennis en de specifieke behoeften van Amerikaanse bedrijven. Voor het oprichten van hun Amerikaanse tak is deze financiering benodigd.


Naast de oprichting van GDK Software USA, zal de financiering ook gebruikt worden voor de doorontwikkeling van het eigen Codolex product. Codolex (https://codolex.com/) is ontwikkeld als een revolutionaire low-code oplossing, specifiek ontworpen voor Delphi-gebruikers. Low-code is een manier van software ontwikkelen waarbij weinig tot geen gebruik wordt gemaakt van code. In plaats daarvan wordt de software ontwikkeld door middel van intuïtieve drag & drop tools. Deze innovatie stelt ontwikkelaars in staat om sneller te werken, terwijl ze volledige controle behouden over de broncode. Codolex biedt de low-code oplossing voor Delphi om eenvoudiger en sneller te kunnen ontwikkelen.

 

Het grote voordeel van Codolex is dat het een unieke, transparante en flexibele oplossing biedt voor Delphi-gebaseerde systemen, vrij van de restricties die vaak geassocieerd worden met andere low-code platforms. Codolex integreert ook met de Delphi ontwikkelomgeving. Deze benadering positioneert GDK Software niet alleen als een innovator in dit veld, maar stelt het bedrijf ook in staat om een specifieke niche in de markt te bedienen die tot nu toe onvervuld is gebleven. Daarnaast zal Codolex op termijn ook geschikt gemaakt worden voor andere programmeertalen, waardoor de potentie vele malen groter is.

 

Gezien de gefaseerde opbouw en de gevestigde reputatie kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Onderneming’ als: laag.

 

De Ondernemer

Gesproken met één van de ondernemers, Marco Geuze. Op een rustige manier vertelt hij vol passie over zijn bedrijf, over de kansen, over wat Delphi is, hoe er gestart is in Engeland, waarom in Brazilië, en als laatste de stap naar de Verenigde Staten. Allemaal weloverwogen goed onderbouwde keuzes. Gericht op lange termijn, geen onnodige risico’s.

 

Vanwege de wijze van presenteren en uitleg geven over zijn bedrijf  kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Ondernemers’ als: gemiddeld

 

Financieel Historisch

Het jaar 2021 was nog net winstgevend, in 2022 kantelde het beeld echter, steeg de omzet en werd er een EBITDA behaald van ruim 13% (gerelateerd aan de netto-omzet).

 

Gezien de resultaten, en zeker het laatste volledige jaar 2022 kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Historische resultaten’ als: gemiddeld

 

Financieel Prognoses

De afgegeven prognoses voor 2023 en 2024 zijn defensief, maar wel zeer winstgevend. Met 8% EBITDA. Kijkend naar de cashflow moet GDK Holding eenvoudig in staat geacht worden om de lening in de gevraagde 36 maanden af te lossen.

 

Gezien de verwachte winsten en de daaruit voortvloeiende afloscapaciteit kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Prognoses’ als: laag

 

Zekerheden

Ter zekerheid worden onder andere de debiteuren van de onderneming aan u verpand. Dit heeft een nominale waarde van € 125.000,- en een dekkingswaarde van € 75.000,-. Naast debiteuren heeft de onderneming, als softwareontwikkelaar, weinig eigen bezittingen. Het pand is gehuurd, de enige activa zijn wat computers en inventaris. Om extra zekerheid te bieden aan de investeerders en om hun geloof in de investering te onderbouwen, zullen de eigenaren daarom beiden voor € 62.500 een persoonlijke borgstelling tekenen (totaal dus € 125.000,-).


Gezien de waarde van de zekerheden kwalificeren wij het risico voor het onderdeel 'Zekerheden' als: gemiddeld 

Downloads

Login of registeer voor dat u deze data kun inzien.