Van Leeuwen Car Cosmetics

€ 100.000
Geïnvesteerd
100%
€ 100.000
Totaal bedrag
36 maanden
Duur
9%
Bruto rente
Lineaire
Aflossingsvorm
Essentiele Beleggingsinformatie
Volgeschreven
Rendement

Deze financiering wordt aangegaan door Van leeuwen Car Cosmetics. Deze eenmanszaak in bezit van Frank van Leeuwen, is gespecialiseerd in het reinigen van auto's. Ook verricht de onderneming herstelwerkzaamheden. Voor deze derde financiering die het bedrijf bij Waardevoorjegeld aangaat is geld nodig om de belastinschulden af te lossen die zijn opgelopen tijdens de coronacrisis.

De Onderneming

De onderneming is een eenmanszaak, gespecialiseerd in het reinigen en cleanen van auto’s, als ook herstellen van deuk- en lakschade. Inmiddels is dit de derde aanvraag die wordt ingediend. Lening 1 is nagenoeg afgelost, er zijn geen bijzonderheden qua aflossing.

De onderneming heeft te kampen met grote belastingschulden als gevolg van de coronacrisis. Inmiddels is er een regeling getroffen met de Belastingdienst waardoor van de totale schuld, ruim € 300.000, een bedrag betaald dient te worden van € 76.462. Het overige is door de belastingdienst buiten invordering gesteld; hoeft dus niet meer te worden betaald.

De onderneming bestaat nu bijna 10 jaar en is gegroeid van een éénpitter tot een onderneming met 21 man personeel.

 

Gezien bovenstaande kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Onderneming’ als: Gemiddeld 

 

De Ondernemer

In september 2013 is Frank van Leeuwen begonnen met zijn onderneming. Met een geleasde bus, aangeschafte gereedschappen en diverse cursussen heeft hij ruim een jaar mobiel gewerkt. In 2015 is een kleine bedrijfsunit in gebruik genomen in Ridderkerk. Daar begon de groei echt door te zetten. Twee jaar later is het pand te klein en besluit Frank een pand in Dordrecht te betrekken. Vanuit dit pand wordt nu nog steeds, waarbij alle ruimte op dit moment wel optimaal benut moet worden om alle werkzaamheden tijdig uit te kunnen voeren.

Al meerdere jaren is Van Leeuwen actief bezig om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op de arbeidsmarkt. Dit heeft in 2017, 2018 en 2019 geresulteerd in een nominatie als meest sociale werkgever Drechtsteden. De ondernemer werkt op dit moment met ongeveer 21 personeelsleden en een aantal ZZP-ers.

In december 2017 is de verlichting van het pand volledig naar LED omgezet. Op termijn wordt gekeken naar de mogelijkheid van zonnepanelen. De duurzaamheidsgedachte en de sociale kant van deze ondernemer worden heel positief gewaardeerd.

Vanwege bovenstaande kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Ondernemers’ als: Gemiddeld

 

Financieel Historisch

Door de coronacrisis zijn de resultaten over 2021 en 2022 negatief, in 2022 was de EBITDA heel licht positief. Hierdoor is ook een groot negatief eigen vermogen ontstaan.

 

Gezien de resultaten in het verleden kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Historische resultaten’ als: Verhoogd 

 

Financieel Prognoses

De resultaat verwachtingen voor 2023 zijn positief, evenals voor 2024., met in beide jaren een verwachte winst van ongeveer € 100 K. Door de afboeking van ongeveer € 225 K aan belastingschulden zal het eigen vermogen nagenoeg weer nihil zijn aan het eind van 2024.

 

Gezien de verwachte resultaten kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Prognoses’ als: gemiddeld.

 

Zekerheden

Als zekerheid wordt het privé woonhuis van de heer Van Leeuwen gebruikt aangezien de ondernemer in privé tekent. Daarnaast worden ook de debiteuren van de onderneming aan u verpand.

Gezien de dekking kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Zekerheden’ als: gemiddeld 

Incentive

De ondernemer heeft de volgende incentive toegezegd: Iedere investeerder ontvangt bij een exterieur poetsbeurt de interieur reiniging GRATIS. Bij een investering van € 1.000,- of meer ontvangt u 15% korting op een glas coating behandeling. Een glas coating is een vorm van lakverzegeling die tot 5 jaar op de lak blijft zitten. Wanneer een glas coating op een auto zit, blijft de auto beter schoon en is deze gemakkelijker schoon te maken.

Downloads

Login of registeer voor dat u deze data kun inzien.