Zondag Connect

€ 60.000
Geïnvesteerd
100%
€ 60.000
Totaal bedrag
54 maanden
Duur
9.75%
Bruto rente
Lineaire
Aflossingsvorm
Essentiele Beleggingsinformatie
Volgeschreven
Rendement

LET OP: Aangezien wij zo veel mogelijk investeerders de kans willen geven om te investeren in dit project, zal er voor de eerste 2 uur een maximum investeringsbedrag gelden van € 2.500,-.

Deze startende IT-onderneming is gefocust op het helpen van klanten bij een ICT-transitie en hen helpen met de implementatie van ICT. Ter werkkapitaal is € 60.000,- benodigd.

De onderneming

Deze startende onderneming binnen de IT-branche wil zich duidelijk onderscheiden van de concurrentie in de markt. Het onderscheidend vermogen zit in twee belangrijke pijlers van de organisatie. Als eerste willen zij hun klanten helpen met de ICT-transitie (wat is een kans, wat een bedreiging, waar wil de onderneming over 5 jaar staan, wat betekent uitval van systemen etc.) en hen helpen bij de implementatie van ICT. Niet als iets wat allemaal even vlug tussendoor gedaan moet worden maar als businesspartner van de klant om zo een ideaal investeringsscenario te schetsen op basis van kansen, wensen en bedreigingen.

Als tweede wil de onderneming slechts een paar ICT-diensten verrichten, maar dan wel beter dan goed, veel beter zelfs. Via een service desk die fungeert als belangrijkste afdeling van het bedrijf. En die klanten ontzorgt, ook door andere leveranciers te bellen en in te schakelen wanneer dat nodig is voor de oplossing van het probleem.

 

Gezien het doordachte ondernemingsplan, terwijl het toch een startende onderneming betreft, kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Onderneming’ als: Verhoogd

 

De ondernemer(s)

Evert Zondag (26) komt uit een echt ondernemersgezin. En is van 2020 t/m 2023 mede-eigenaar geweest van Accepta, een onderneming die websites bouwde en online marketingmaterialen aanbood. Na het vertrek van de vennoot in 2022 heeft Evert in 2023 de onderneming verkocht.

Evert heeft ook van 2017 t/m 2024 bij Fancit IT gewerkt, begonnen als salesmanager, doorgegroeid tot MT-lid en heeft daar onder andere geholpen bij de overname van een nieuwe vestiging.

 

Vanwege de ervaring als ondernemer binnen de IT-sector kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Ondernemers’ als: Gemiddeld

 

Financieel historisch

 

De onderneming betreft een startup en heeft daarom geen financiële historie.

 

Gezien bovenstaande kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Historische resultaten’ als: N.V.T.

 

Financieel prognoses (rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit)

 

De cijfers geven een goed beeld van een gedegen opbouw, waarbij er in 2024 nog een klein verlies zal worden geleden, EBITDA is wel positief. De aanloopkosten worden meegefinancierd zodat de onderneming over voldoende liquiditeit zal blijven beschikken.

 

Gezien de doordachte opbouw van de financiële resultaten kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Prognoses’ als: Gemiddeld 


Duurzaamheid

Qua duurzaamheid zal de impact beperkt blijven tot kleine maar wel doordachte stappen. Zoals het (op termijn) rijden van elektrische auto’s, het zoveel mogelijk klanten helpen online, niet alleen ter besparing van kosten en voor de snelheid van serviceverlening, maar ook om zo het milieu niet te belasten met onnodige reiskilometers.


Zekerheden

ZondagConnect is de eenmanszaak die zal tekenen voor de financiering. Ter zekerheid ontvangt u het recht van tweede hypotheek op de woning van de ondernemer aan de Julianalaan 6 te Buren. De overwaarde is geschat op 150.000,-. Er zal nog een formele taxatie plaats moeten vinden. Daarnaast worden de debiteuren van de eenmanszaak aan u verpand. Ten slotte worden ook de activa aan u verpand t.w.v. 21.250,-.

Gezien de omvang van de zekerheden kwalificeren wij het risico voor het onderdeel ‘Zekerheden’ als: Laag

Downloads

Login of registeer voor dat u deze data kun inzien.