Artikelen

Over deze artikelenIn deze artikelen brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen crowdfunding ,Waardevoorjegeld of de financiële wereld in het algemeen. Ook delen we hier kennis omtrent onderwerpen gerelateerd aan investeren, crowdfunding en financiën. Daarnaast kunt u hier onder andere uitnodigingen voor te houden online webinars verwachten.Investeren

Informatieve presentatie online!

Op 28 december zal Waardevoorjegeld om 20.00 uur een leuke en informatieve presentatie verzorgen. Je kunt gewoon online meekijken en eventueel vragen stellen. Iedereen is van harte welkom.

Investeren

Mijn rendement?

Regelmatig plaatsen we een reactie van één van onze investeerders. Zijn voornaam is echt, maar vanwege privacy hebben we natuurlijk niet de echte foto van onze investeerder er bij geplaatst.

Investeren

onze jurist J. Noteboom gepromoveerd

De heer Noteboom, advocaat verbonden aan DNA Legal in Gorinchem, heeft op 4 november jl. zijn proefschrift verdedigd. Dit proefschrift ging over de gelijkheid van schuldeisers bij de afwikkeling van een faillissement.

Lenen

50.000 MKB bedrijven onnodig failliet door uitsterven bankfilialen

Mkb-bedrijven worden letterlijk het kind van de rekening. De komende jaren drie jaar gaan er vijftigduizend ondernemingen in Nederland onnodig failliet. De reden? Verwaarlozing door de banken. Dat stelt Michiel Hordijk, directeur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

AFM

AFM Vergunning aangevraagd door Waardevoorjegeld

Vóór 10 mei jl. moest ieder crowdfund platform in Nederland een vergunning indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Wat houdt dit in? Waarom moet een platform een vergunning hebben tegenwoordig? In de komende periode schrijven wij een aantal artikelen over dit onderwerp, waarin u wordt geïnformeerd. Want ook voor u zullen er consequenties zijn; niet onoverkomelijk overigens, maar wel relevant om te weten.

Investeren

Rente op spaargeld? vergeet het voorlopig maar!

De hypotheekrente stijgt, maar die op de spaarrekening niet. Hoe lang duurt het nog voordat de Nederlandse banken hun spaarklanten eindelijk weer eens gaan belonen met een positieve rente? Langer dan u hoopt! Bron: Financieel Dagblad 18-05-2022

Privé

Ontspanning door inspanning

Hoe privétijd en werktijd in elkaar kunnen overlopen tegenwoordig, hoef ik weinig mensen meer uit te leggen. Maar dit is wel een heel mooi voorbeeld.

Algemeen

Eerste Europese crowdfund vergunning verstrekt

Sinds november 2021 dienen alle crowdfund platforms een vergunning van de bevoegde autoriteiten te hebben. Hiervoor is een overgangstermijn van een jaar afgesproken. Recent is de eerste Europese vergunning verstrekt.

Investeren

Crowdfunding gestart voor de productie van Bijbels

In het Reformatorisch Dagblad van 12 mei is een artikel verschenen over één van onze projecten; een uniek project waarbij het gaat om de productie van Bijbels. En dan niet meer op de gebruikelijke wijze van drukken, maar het printen van Bijbels.

Algemeen

Aanvraag vergunning ingediend bij de AFM

Op 5 mei 2022 heeft Waardevoorjegeld de vergunningsaanvraag ingediend bij de Autoriteit Financiele Markten. Waar voorheen onze dienstverlening mocht worden uitgevoerd middels een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden, is er sinds november 2021 een vergunning noodzakelijk. Deze vergunningplicht komt voort uit de Europese verordening, die toen van kracht is geworden.

Investeren

Box 3 wordt in 2025 Vermogensaanwasbelasting

Nadat de werking van de Box 3 heffing door de hoge raad omver is geblazen, bezint Den Haag zich op een wijziging. De kaders hiervan beginnen zich wat meer af te tekenen, maar er kan nog heel veel gebeuren. Graag houden wij u van deze ontwikkelingen op de hoogte.

Lenen

CDA pleit voor platform om MKB te helpen in woud van financieringsmogelijkheden

Kleine en middelgrote ondernemers moeten makkelijker toegang krijgen tot krediet dan nu. Een nieuw platform moet de middenstanders door het woud aan financieringsmogelijkheden leiden. Ook zou dit platform door middel van garanties een rol kunnen spelen bij de funding van alternatieve geldverstrekkers. Dat besloot de Tweede Kamer dinsdag tijdens de wekelijkse stemronde.